The Wrestler

the wrestler luptatorul

GOLDEN LION
Câştigător a două premii GOLDEN GLOBE
Cel mai bun actor – Mickey Rourke
Cel mai bun cântec original – Bruce Springsteen
Wild Bunch prezintă

The Wrestler
(Luptătorul)

UN FILM DE DARREN ARONOFSKY
CU: MICKEY ROURKE
MARISA TOMEI EVAN RACHEL WOOD
Prod: USA FRANŢA
Durata: 105 min
2.35:1 Dolby Digital
Distribuit de Independenţa Film
Premiera: 6 Martie la Hollywood Multiplex/ Movieplex / The Light
http://www.foxsearchlight.com/thewrestler/

Rezumat
La sfârşitul anilor 80, Randy Robinson, poreclit «The Ram» («Berbecul»), era o vedetă a ringului în partidele de catch. Douăzeci de ani mai târziu, el nu mai practică sport decât în sălile de gimnasitică din licee sau în săli private din cartier… Certat cu fiica sa, este incapabil să întreţină o relaţie durabilă cu persoanele din jur: el nu trăieşte decât pentru plăcerea spectacolului şi pentru fani. Dar atunci când este răpus de o criză cardiacă în mijlocul unei partide, medicul îi recomandǎ să abandoneze acest sport: încă o luptă i-ar putea fi fatală.
Constrâns să renunţe, el încearcă să se împace cu fiica sa şi, în acelaşi timp, să lege o relaţie cu o dansatoare de strip-tease de vârsta a doua. Totuşi, gustul său pentru spectacol şi pasiunea sa pentru catch riscă să învingă şi să-l împingă din nou în ring…

14 thoughts on “The Wrestler”

  1. Mersi pentru recomandare, o sa incerc sa fac rost de el. Ar fi interesanta o rubrica, pe blogul vechi parca aveai niste filme enumerate pe partea dreapta… Cred ca sunt destui oameni care te citesc si pot recomanda filme bune.

  2. @ bagator de seama: dar de ce sa nu incercam si filmul in dicutie si ce recomanzi tu. the fall l-am vazut dar nu a fost chiar pe gustul meu. in schimb mi-a placut f mult filmul “4” al lui Ilya Khrjanovsky: http://www.imdb.com/title/tt0445161. De vazut cu prietena alaturi daca o tine stomacul.
    astept in continuare recomandari. poate fac o rubrica speciala pt asta.

  3. nu stiu cati dintre voi au facut legatura intre Isus mielul (in film Mickey era berbec), bataia cu Iran-ul adica cel rau ( Isus a promovat sa moara pt o cauza, pe cand cel rau adica Iranul promoveaza multa moarte pt aceea cauza) Marisa Tomei este prezentata ca o tarfa ( asa cum i s-a spus si Mariei Magdalena), si fficei lui ii place Filmul Isus a lui Gibson? Intelegeti substratul filmului? 😉

  4. Da, hai sa ne uitam la Marisa Tomei, doar isi arata sanii, mare treaba! Filmul este banal, si “sportul” este un jeg uman.

    Rourke este intradevar perfect pentru rol si merita premiul dar asta nu face un film bun dintr-un amalgam de clisee si artificii emotionale. Daca nu ar era Aronofsky probabil era altfel vazut de “cinefilii” extaziati.

    Hai sa inceracam Revolutionary Road, Elegy, The Fall. Filme frumoase, cu regie, scenariu si actori buni. Nu doar un Mickey Rourke in apogeul carierei.

    Inteleg totusi motivele date, m-am mirat numai ca nu am vazut sa promovati filme prea des si Wrestler (in opinia mea desigur) nu merita atata atentie…

  5. foarte tare filmul, rourke in rolul vietii, atat la propriu cat si la figurat. zvonul umbla ca ar fi disparut 10 ani ca sa boxeze si a fost gasit de Tony Scott in pivnita cu cainii langa el. zvon.

  6. filmul e chiar bun si merita vazut. Mickey face un rol de zile mari ( cum nu a mai facut de jde ani adica 🙂 rolul ii vine ca o manusa. oook … si daca argumentele artistice si intelectuale nu va atrag – mergeti pentru Marisa Tomei !:) pentru ca desi milf – arata atat de bine la bara !:)

  7. din 4 motive (cel putin):
    – suntem parteneri media ai Independenta Film (cei care au adus filmul)
    – suntem parteneri pentru ca ne plac filmele aduse de ei
    – trailerul si povestea ne-au convins
    – pe imdb ocupa locul 62 in topul tuturor timpurilor

    te-am convins?

    plus 2 nominalizari la oscar, 2 golden globes, leul de aur

    tu ce film ne recomanzi?

Leave a reply (we review all comments)