The Amsterdams

the-amsterdams-control-27-februarie

the-amsterdams-sus-pe-bloc

The Amsterdams

Control Club
27 februarie
21:00

intrare 15 ron

UPDATE: MTV Romania transmite in direct concertul The Amsterdams!

OneDay te invita vineri, 27 februarie, in Club Control, la primul concert The Amsterdams din acest an! Dupa ce in 2008 au concertat atat pe scenele marilor festivaluri din tara (B’EstFest, Peninsula si Stufstock), cat si la festivalul Europa Vox din Franta, The Amsterdams, adica Andrei Hategan (voce, synth), Ovidiu Bejan (chitara, backing vocals), Augustin Nicolae (bas, backing vocals), Andrei Ungureanu (chitara) si Vlad Stoica (tobe), deschid seria de aparitii live din 2009 cu un concert in Club Control din Bucuresti.

Trupa a luat fiinta in primavara anului 2005, directia muzicala fiind data de afinitatile lui Andrei H. si Andrei U. pentru muzica britanica, de la guitar-pop-ul anilor 80, la brit-pop-ul anilor 90 si pana la valul de post-punk revival din 2000. De ce The Amsterdams? “Cel mai bine ne-ar sta un nume care sa exprime ideea de spirit liber in toate sensurile ei, asa ca Amsterdams a venit de la sine. Iar “The” a aparut firesc, sa se stie ca suntem “acei” amsterdami… Singurii!” (Andrei Hategan).

In vara lui 2006 se consolideaza actuala componenţa a trupei odata cu venirea lui Ovidiu Bejan (ch.) si Augustin Nicolae (bas), care isi adaugă propria amprentă asupra sunetului deja conturat. Una dintre problemele de început ale formaţiei a fost cea a gasirii unui baterist bun, potrivit stilului si fara alte angajamente, trupa probând 13 bateristi pentru ca intr-un final sa revina la primul, Vlad Stoica.

In mai 2008 se lanseaza primul material inregistrat, Automatic – „un EP care apare ca un ET din spatiu pe o planetq unde nu s-a mai auzit pana acum asa ceva. (chestionabil.ro). Discul a fost votat pe site-ul Metalhead.ro drept cel mai bun album alternativ romanesc al anului 2008, a primit recenzii pozitive in Marea Britanie si a fost promovat de postul de radio BBC 6. Piesa Suffering & Surfing a stationat 3 săptămâni pe locul 1 al topului romanesc CityFM.

In prezent, trupa pregateste lansarea albumului de debut si un turneu de promovare in tara.

“The Amsterdams reprezinta cu brio noul val de muzica indie din Romania.” (Popcorn, septembrie 2008).

“The Amsterdams – great radio music, instantly appealing, catchy as hell – all the requirements for pop
success.” (www.toxicpete.co.uk)

“I have no idea what ‘Petrolize All Mice’ is about but I like the idea of it and I like the sound of it very much… I cannot fault this – highly recommended.”( http://www.tastyfanzine.org.uk )

“With indie becoming the sound of modern pop, the kind of thing that even your granny could tap her foot along to, The Amsterdams look perfectly placed to become a genuinely successful act”. (Tom Wilson pentru Elle Magazine, Romania)

1 thought on “The Amsterdams”

Leave a reply (we review all comments)