THE CHARLATANS la BestFest 2009

THE CHARLATANS la BestFest 2009

THE CHARLATANS canta in 2009 la B’ESTFEST!

THE CHARLATANS este cel mai recent nume de pe afistul B’ESTFEST 2009, trupa britanica alaturandu-se celor de la The Ting Tings in programul zilei de 4 iulie.

B’ESTFEST va avea loc anul acesta in perioada 1 – 5 iulie, la Romexpo, printre artistii confirmati numarandu-se The Killers si Patrice in „Ziua Zero”, Moby si Motorhead pe 2 iulie, Orbital, Franz Ferdinand si The Faint pe 3 iulie, The Charlatans si The Ting Tings pe 4 iulie, Manowar si Holyhell la AFTERSHOCK (5 iulie).

Pentru o lunga perioada de timp, The Charlatans a fost considerata drept un pionier al stilului Madchester, un amestec de rock psihedelic, cu rezonante indie si sonoritati specifice muzicii dance. Cei cinci membri ai trupei, Rob Collins (clape), Jon Baker (chitara), Martin Blunt (chitara bas), Jon Brookes (baterie) si Tim Burgess (voce), au pornit in forta, la inceputul anilor `90, primele lor hit-uri, „The Only One I Know”, „Then”, „Over Rising” devenind adevarate embleme pentru stilul muzical pe care il promovau. Odata cu albumul omonim lansat in 1995, The Charlatans revin pe scena cu un nou sound imbogatit cu influentele brit-pop aflate in voga la vremea respectiva, dar si cu noi elemente dance si techno underground, toate suprapuse stilului lor deja consacrat. Au urmat schimbari in componenta trupei, precum si alte sase albume de studio, cel mai recent, „You cross my path”, fiind lansat in mai 2008. Este cel de-al 10-lea material din cariera trupei, dar si cel mai apreciat, fiind considerat de catre fani o adevarata capodopera.

Avand la activ reprezentatii live memorabile la festivaluri internationale precum Glastonbury, Coahella, Benicassim, Oxegen, T in the Park, Reading & Leeds sau Isle of Wight, The Charlatans i-au impresionat pe Mich Jagger & Co., fiind aleasa ca opening act si pentru concertul sustinut de Roling Stones in 2007 la Bucuresti. Anul acesta, The Charlatans revin in Romania pentru un nou show live, pe 4 iulie, la B’ESTFEST! In 2009, pe langa spectacolele programate in cadrul noului turneu, The Charlatans se vor implica activ si in alegerea trupelor care vor urca pe scena festivalului Isle of Wight.

Biletele pentru “Ziua Zero”, cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta.

4 thoughts on “THE CHARLATANS la BestFest 2009”

  1. Pingback: BestFest 2009 - 4 iulie - Ziua 3 | Feeder

  2. Pingback: Interviu The Charlatans | Feeder

Leave a reply (we review all comments)