Vlad Olariu

VLAD OLARIU

vernisaj: 15 ianuarie 2009, ora 19

Artistul Vlad Olariu este cel care deschide spatiul de arta contemporana Laika din Bucuresti cu cel mai recent proiect artistic al sau. Este vorba de o serie de sculpturi-obiect produse din faimosul material de constructie BCA (beton celular autoclavizat).

Vlad Olariu proneste in general de la ideea de jucarie pe care o reconstruieste din BCA, la aproximativ aceeasi scara. Subiectele sale sunt basculante, camioane, blocuri, motostivuitoare, tractoare etc.
Artistul recreaza o lume miniaturala a adultilor sub forma candida si idealizata a jucariilor, utilizand materialul de constructie predilect cu care este construita lumea actuala. Avantajele acestui material de constructie modern sunt greutatea redusa, proprietatile termoizolante, lejeritatea utilizarii, pretul scazut. E lesne de inteles motivul pentru care este atat de folosit astazi in constructii.
Astfel, “jucariile” lui Vlad Olariu nu sunt deloc inocente, ci reprezinta o imagine grotesca a lumii santierelor de constructii si a afacerilor imobiliare care tind sa fie obsedant de prezente in rutina zilnica a societatii contemporane. In lumea copiilor, aprioric pura, orice anomalie e perceputa cu usurinta.
La toate aceste “jucarii” din universul santierelor de constructii se adauga si un iglu impreuna cu un eschimos, ambii din BCA, ca o extrapolare la nivel global a problematicii.
Intreg ansamblul de lucrari poate fi privit ca o instalatie, ca un spatiu de joaca straniu, populat cu jucarii grotesti care ne reamintesc fragilitatea starii de normalitate din societatea contemporana.

Laika este un artist-run space deschis in 2008 in Cluj si Bucuresti care urmareste sa promoveze artisti contemporani emergenti, dar in egala masura proiecte atipice ale unor artisti deja cunoscuti pe scena artistica internationala. Aceasta este prima expozitie Laika in Bucuresti.

LAIKA
str. Cristian Tell nr. 21
et. 1, ap. 2
Bucuresti

2 thoughts on “Vlad Olariu”

  1. Buna Ziua Domnule Vlad
    As dori sa va trimet si eu imagini cu cateva din sculpturile mele din bca daca sunteti dragut sa mi dati o adresa de email
    Va Multumesc anticipat cu respect
    Zbenghea

  2. Pingback: Vernisaj Vlad Olariu | Feed Me Culture

Leave a reply (we review all comments)