Marky Ramone (Blitzkrieg) la Bucuresti

marky-ramone

poza de aici

Marky Ramone, tobarul legendarului grup newyorkez RAMONES va prezenta un concert tribut Ramones

Dupa aproape un sfert de secol de la infiintare, inventatorii punkului vin la Silver Church (Casa de cultura a Studentilor) din Bucuresti pe 4 decembrie.

Marky Ramone a fost timp de 15 ani bateristul uneia dintre cele mai celebre trupe punk rock din toate timpurile, RAMONES din New York. Trupa cu care va concerta la Bucuresti se numeste Blitzkrieg si este un all star grup. Alaturi de Marky pe scena vor fi Michale Graves (ex-MISFITS) la voce, Alex Kane (AntiProduct) la chitara si Clare (AntiProduct) la bass, iar setlistul va consta in cele mai celebre piese semnate RAMONES, garantand un show si un spectacol cum nu s-a mai vazut pana acum.
Ramones s-a infiintat in 1974 in Forest Hills, Queens, New York si sunt recunoscuti in intreaga lume ca fiind trupa care a nascut curentul punk. Toti cei patru membri fondatori au “adoptat” ca nume de scena Ramone. Au sustinut 2263 de concerte in 22 ani de cariera.

In 1996 au sustinut ultimul lor show. In decursul a 8 ani de la destramare, trei dintre mebrii formatiei au murit: solistul vocal Joey Ramone, chitaristul Johnny Ramone si basistul Dee Dee Ramone.
In ziua in care solistul Joey Ramone a murit, Metallica si-a deschis concertul interpretand patru piese tribute RAMONES.

Muzica celor de la RAMONES a influentat de-alungul timpului cariera multor formatii rock. Dupa disparitia celor trei, intreaga scena muzicala a fost in doliu. Formatii precum Metallica, U2, Red Hot Chilli Peppers au realizat un album tribut RAMONES, interpretand cele mai cunoscute piese ale formatiei in maniera proprie.

1 thought on “Marky Ramone (Blitzkrieg) la Bucuresti”

Leave a reply (we review all comments)