Ceea ce am convenit noi a fi hazard

  • by

hazard1

Centrul National al Dansului Bucuresti va invita la spectacolul “Ceea ce am convenit noi a fi hazard”, de Ion Dumitrescu

25 octombrie, ora 19:30, sala Ronda

Ceea ce am convenit noi a fi hazard
(The way things might go)
Concept: Ion Dumitrescu

“Ideile de la care am pornit in acest proiect sint recurente in ultimii ani si au stat la originea ultimelor mele piese; preocupari si intrebari ce graviteaza in jurul problemei identitatii. Cum te recunoasti in produsul artistic? Care este aportul unic al individului si cat de ambiguu este poate procesul creatie pe care-l parcurgem? M-am gandit la controlul precar pe care il ai asupra deciziilor si asupra sensului prevazut a fi comunicat, la multitudinea de influente si contexte care se succed rapid si au impact imediat sau in timp asupra “gustului” estetic, ideilor sau conceptelor pe care le aduci in spatiul scenic.

Astfel am inceput sa reflectez la functia coregrafului intr-un spatiu de reprezentare, la posibilitatea de observa identitatea coregrafului, producatorului de spectacol, intr-un context performativ.

Am inceput un exercitiu de a fi autor/coregraf. Creator care se dizolva in context, care nu se plaseaza in centrul identitar.

Pentru acest proiect am decis, ca modalitate de a “construi/repeta” piesa, sa invit cate un numar de prieteni sau apropiati cu care, pe rand, sa impart spatiul de repetitie (reprezentare) alocat mie de Centrul National al Dansului din Bucuresti. Initial configurat de mine, fiecare invitat putea adauga ceva, modifica sau ignora aranjamentul si conventiile spatiului propus de mine. La fel, putea sa recurga la orice conventii ce i s-ar fi parut potrivite si sa petreaca atat timp cat ar simti necesar.

Am discutat despre viziunea sau atitudinea fiecaruia fata de spatiul scenic, de abordarile posibile sau poate pentru unii imposibile a continutului acestui loc. Am arhivat in diferite feluri fiecare intalnire si ulterior am parcurs la randul meu materialele obtinute.

Dupa o perioada de timp am realizat ca mai important decat colectarea de material pentru un spectacol (asa cum consideram eu) pe casete mini dv sau audio, sau mai relevant decat construirea unei arhive a devenit experienta mea in aceste intalniri. Ceva nu putea fi comunicat prin intermediul acestor inregistrari. Un gen de responabilitate impartita difuza intre mine si invitat asupra a ceea ce se intampla pe scena.”

Ion Dumitrescu

Leave a reply (we review all comments)