Anyone but me, anywhere but here

  • by

rozalb-de-mura-olivia-mihaltianu-brukenthal-museum-1

“Anyone but me, anywhere but here”

expozitie de Olivia Mihaltianu si Rozalb de Mura
curator: Anca Mihulet
Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal,
Sibiu

Expozitia este deschisa pana in data 9 noiembrie 2008, de marti pana duminica intre orele 10:00 – 18:00.

“Proiectul ‘Anyone but me, anywhere but here’ a fost construit pe relatia si schimbul uneori neloial dintre trecut si prezent. Pe mine, in calitate de curator si pe ei, ca artisti si designeri, ne-a unit fascinatia pentru obiecte, orientarea spre ratiune si conexiuni, dar si motivatia de a crea mereu situatii si de a schimba ordinea naturala a lucrurilor.

Pornind de la o scena missing din filmul ‚Eclipsa’ al lui Michelangelo Antonioni, Olivia Mihaltianu, artist vizual, si Olah Gyarfas, designerul labelului cutting-edge Rozalb de Mura traseaza coordonatele unei lumi private, un laborator de life-style si holiday culture.

Fotografii vechi si de colectie, care surprind momente de vulnerabilitate si de alienare sociala, mobilierul colonialist impins la granita dintre realitate, lost world si misiunea esuată a unui sistem reificat sau desenele conceptuale ale unui designer care depaseste zilnic limitele corpului uman compun istoria alternativa a unei lumi care nu ne mai apartine. Costumul absolut, protectia absoluta, masura lui Olah Gyarfas ramane singurul care mai sintetizează lumina, in cautarea sufletului pierdut sau a formei absolute.

Cutiile cu obiecte personale ale Oliviei Mihaltianu, aranjate cu meticulozitatea unei cercetator in stiintele naturii se lupta cu mersul timpului si cu gaurile negre, pentru a conserva momentul 0 al trecutului ei. Iar filmul ‚Insula’ complica postura fragila a Oliviei Mihaltianu si re-impune estetica modernista a cinematografiei europene de dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Se pare ca totul se petrece in mintea noastra, ca realitatea este doar o sarcina de serviciu si ca de fapt noi suntem adevaratele personaje ale unui film fara sfarsit”.

Anca Mihulet, Curator

Leave a reply (we review all comments)