Future Shorts octombrie – detalii



tayo
silent-seb-dilma

Spot radio (multumiri studio88):
[audio:http://www.feeder.ro/box/fs-oct-08.mp3]

Vodafone ROMÂNIA prezintă FUTURE SHORTS,
cel mai mare festival internaţional de scurt metraje

• Film şi muzică la evenimentul de lansare Future Shorts vineri, 10 octombrie în Bucureşti
• Cineaştii români îşi pot înscrie creaţiile pe cea mai mare platformă internaţională de scurt metraje
• Avanpremieră a filmelor din festival, în exclusivitate pe Vodafone live!
• Festivalul se va desfăşura la Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi

Vodafone România, în parteneriat cu Asociaţia ORICUM şi Feeder, au plăcerea de a prezenta Future Shorts 2008-2009, festivalul internaţional care promovează şi premiază scurt metraje independente. Pe parcursul unui întreg an, Future Shorts România le oferă cineaştilor români şansa să se facă remarcaţi şi le deschide drumul spre o carieră internaţională. Festivalul debutează în Bucureşti, pe 10 octombrie, începând cu ora 20.00, la Galeriile Artexpo ale Teatrului Naţional Bucureşti, etajul 3, cu un eveniment unic ce combină cinematografia, muzica şi efectele vizuale speciale. Festivalul internaţional Future Shorts a debutat în Marea Britanie în 2003 şi defăşoară concomitent evenimente în peste 30 de ţări din toată lumea.
Pe parcursul acestui an dar şi a celui viitor, Future Shorts România va continua cu alte evenimente originale în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. Fiecare eveniment este conceput astfel încât să prezinte scurt metraje în cele mai neaşteptate locaţii, vizionarea fiind întotdeauna urmată de o noapte întreagă de distracţie si muzică bună. Pe toată perioada festivalului, clienţii Vodafone se pot conecta la Vodafone live!, unde pot urmări în exclusivitate toate filmele din colecţia Future Shorts România şi pot vota producţia romanească favorită înscrisă în competiţie.

„Suntem încântaţi să susţinem Future Shorts, un concept inovativ prin care publicul din România se poate bucura de o experienţă unică, ce combina evenimente cinematografice şi muzicale, în unele dintre cele mai neobişnuite locaţii din România. Pentru noi este şi un proiect de pionierat, prin care Vodafone aduce utilizatorilor tehnologia şi distracţia, oferind acces direct de pe telefonul mobil la muzică şi filme, la un conţinut exclusiv în orice moment şi în orice loc, prin serviciul Vodafone live!”, a declarat David Perrotta, Senior Director, Customer Experience, Vodafone România.
„Future Shorts dă o şansă reală tinerilor care doresc să se lanseze în cinematografie, oferindu-le o platformă prin care îşi pot prezenta creaţiile unor audienţe impresionante şi pot fi remarcaţi. Nu în ultimul rând, Future Shorts se bucură de spijinul Vodafone, una dintre cele mai inovatoare companii, ceea ce dă întregului eveniment o nouă dimensiune – devenind astfel primul festival interactiv din România”, a declarat Robert Crângaşu, Director Festival Future Shorts România.
Pe 10 octombrie, de la ora 20:00, la Galeriile Artexpo ale Muzeului de Artă Contemporană (TNB, etajul 3), invitaţi de marcă, precum Ada Solomon, Tudor Giurgiu, şi mulţi alţii, vor împărtăşi publicului din experienţa personală şi le vor vorbi tinerilor despre cum au început să lucreze în industria filmului şi cum s-au consacrat, oferindu-le astfel artiştilor aflaţi la început de drum sfaturi şi idei importante.
Tot în cadrul evenimentului de lansare, câteva dintre cele mai faimoase scurt metraje din lume, apreciate şi premiate la festivaluri internaţionale precum cele de la Cannes, Berlin şi chiar Oscar, vor fi proiectate pe parcursul întregii seri. Selecţia include o colecţie unică şi exclusivă de producţii precum „Hotel Chevalier”, o comedia încântătoare semnată de WES ANDERSON cu NATALIE PORTMAN în rolul principal. De asemenea, vor fi proiectate în premieră exclusivă şi secţiuni din CINEMATIC ORCHESTRA – „To Build a Home”, videoclipul din GNARLS BARKLEY, un film secret din colecţia DVD „Adventures în Short Film”, dar şi „I Love Sarah Jane” – cel mai de succes scurt metraj din cadrul festivalului din Australia, precum şi alte proiecţii originale.

După un maraton de 160 de minute de producţii originale, evenimentul continuă cu o petrecere la care invitatul special este DJ TAYO, unul din cei mai buni şi în vogă artişti din Londra. De asemenea, participanţii vor putea urmări, pentru prima dată într-un eveniment cinematografic de anvergură, o sesiune live de „rescoring”, reproducere originală a coloanei sonore a unor filme celebre, realizată de către Silent Strike (România). Combinaţia dintre film, muzică, efecte vizuale spectaculoase şi competiţii interactive marca Vodafone vor face din lansarea Future Sorts o experienţă unică pentru toţi cei care vor fi prezenţi.
Festivalul va fi promovat printr-o campanie de presă şi radio, încluzând competiţii zilnice produse de Radio Guerilla – prin care se vor acorda invitaţii la evenimentul de lansare de pe 10 octombrie. Biletele sunt disponibile la intrarea sălii Artexpo, preţul unui bilet fiind de 20 RON.
Future Shorts le oferă cineaştilor români şansa de a-şi promova producţiile prin cea mai mare platformă internaţională, iar publicului larg are ocazia de a viziona, în fiecare lună, o serie nouă de scurt metraje dintre cele mai originale şi inventive. Festivalul Future Shorts defăşoară concomitent evenimente în peste 30 de ţări din toată lumea şi a lansat de curând canale dedicate pentru vizionarea scurt metrajelor atât pe Joost, platforma de televiziune online (www.futureshorts.com/joost), cât şi pe YouTube (www.youtube.com/user/futureshorts).
Future Shorts este organizat în Romania de Asociaţia ORICUM şi FEEDER.RO, în parteneriat cu Vodafone. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi http://www.futureshorts.ro

Contact: Dora Olivia Vicol
dora@futureshorts
0726477655

Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.256.000 de clienţi, la 30 iunie 2008. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicaţii mobile din lume, cu divizii în 26 de ţări şi reţele partenere în alte 40 de ţări. La 30 iunie 2008, Vodafone avea 269 milioane de clienţi în intreaga lume.

ORICUM este o organizaţie tânără, cu viziunea de a inspira tinerii sa fie creativi şi inovativi. Iniţiativele ORICUM urmăresc crearea unei platforme de comunicare care uneşte patru mari aspecte ale vieţii tinerilor: educaţie, muzică, sport şi cultură urbană. Echipa ORICUM a creat evenimente si proiecte ca: ICUBE Competition, Filter Design Competition STIMULTAN, Pace prin Sport, Arena cu Supereroi, Urban Quest.

Feeder este “agenţia de ştiri a naţiunii alternative”, un site construit pe platforma de blog ce publică, de mai bine de 4 ani, ştiri şi articole din zona urbană, evenimente alternative, sporturi extreme, muzică electronică, publicitate, design, tehnologie, internet etc. Din decembrie 2007 oferă vizitatorilor site-ului şi o reţea de socializare proprie (feederro.ning.com), care are, în acest moment, peste 800 de membri.

4 thoughts on “Future Shorts octombrie – detalii”

  1. Pingback: Event of the year | Feeder

  2. Pingback: Feeder » A cui e geaca?

  3. Pingback: Emi Gal » Blog Archive » Scurt pe doi

  4. Pingback: Pe scurt at bucurenci.ro

Leave a reply (we review all comments)