Supersomething

  • by

supersomething

Avanpremiera spectacolului „Supersomething” va avea loc in data de 4 octombrie, ora 20.00, sala Ronda, CNDB

Plecind de la locul important pe care il ocupa sportul in Croatia si Romania, Cosmin Manolescu va invita la o noua creatie artistica care continua seria interogatiilor privind rolul publicului in cadrul spectacolului de dans contemporan. Spectacolul a fost realizat in urma rezidentelor oferite de Tala Dance Center din Zagreb si Centrul National al Dansului Bucuresti, cu participarea dansatorilor croati Zak Valenta, Andrea Gotovina, Larisa Lipovac, Roberta Milejov.

Formula finala de spectacol este realizata in colaborare cu artistii romani Ana-Catalina Gubrandru, Madalina Dan si Paul Cimpoieru iar coloana sonora este realizata de compozitorul Vlaicu Golcea.

Intrarea la spectacolul work-in-progress din 4 octombrie este libera, in limita locurilor disponibile.

Cosmin Manolescu este coregraf si manager cultural. A absolvit Liceul de Coregrafie din Bucuresti (1988), Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti (sectia coregrafie, 1996) si European Masters’ Degree in Cultural Management (programul Ecumest, 1996). Din 1997 este directorul executiv al Fundatiei Proiect DCM. Membru co-fondator al “Balkan Dance Platform” si director artistic al festivalului international de dans “BucurEsti.Vest” (2001, 2003). In cadrul programului « Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007 » a organizat festivalul Sibiu Dans 2007 si proiectul « Danse.Entre.Deux » (Romania – Luxemburg). A initiat si condus diferite proiecte europene de formare profesionala si cercetare coregrafica – Movements on the Edge (2001-2002), Terrains Fertiles (2005), Migrant Body (2006-2007). Spectacolele sale au fost prezentate cu succes in diferite festivaluri si teatre importante din Bucuresti, Beirut, San Diego, New York, Florenta, Roma, Catania, Dublin, Uzes, Paris, Lyon, Liverpool, Barcelona, Bremen, Amsterdam, etc. In 2005 a primit Premiul « Nouveau Talent Choregraphie” acordat de Societatea Autorilor si Compozitorilor Dramatici din Paris (2005).

„Supersomething” este un spectacol produs de Fundaţia Proiect DCM, cu sprijinul financiar al Centrului National al Dansului Bucuresti, al Fondului Cultural National si al Institutului Cultural Roman prin Programul Cantemir.

CNDB
locatie: TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2
etaj 3/4, sector 1, Bucuresti, (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 318 86 76
office@cndb.ro
http://www.cndb.ro
rezervari bilete:
rezervari@cndb.ro

Leave a reply (we review all comments)