John Dilworth revine la Anim’est

  • by

john-dilworth

John Dilworth
, celebrul creator al lui Courage the Cowardly Dog si invitatul de onoare al primei editii Anim’est, va fi prezent si in acest an la Bucuresti.

Duminica, 5 octombrie, ora 20:30, John Dilworth va prezenta la cinema Scala un program special: The Dirdy Birdy: Eliberarea subconstientului prin animatie, in care va vorbi despre animatie ca mijloc de sondare a subconstientului si va oferi exemple din filmele sale create prin “automatism”.

Pentru Dilworth, nominalizat la Oscar in 1995 pentru scurtmetrajul The Chicken from Outer Space, rolul animatiei este cunoasterea profunda a sinelui, iar cunoasterea anormalitatii, care a nascut multe creatii animate, uneori rar întelese, inseamna cunoasterea operei de arta.

Filmele lui John Dilworth au fost transmise pe CBS, HBO, Cartoon Network, MTV, Canal + si Arte si expuse în muzee celebre precum Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art si Guggenheim Museum din New York. Animatia pentru care a obtinut o nominalizare la Oscar a devenit mai tarziu serialul TV celebru in lumea intreaga, Courage the Cowardly Dog, insa cel mai mare succes l-a avut cu “The Dirdy Birdy” (1994), selectat la peste 50 de festivaluri si premiat de nenumarate ori.

Leave a reply (we review all comments)