TIFF la Brasov

tiff-brasov-1

Update: evenimentul se amana din cauza conditiilor meteo nefavorabile!

Caravana filmelor TIFF ajunge in Brasov!

Trei filme din selectia Festivalului International de Film Transilvania, intr-un week-end memorabil la Brasov (12-14 septembrie).

Ajuns la a saptea editie si desfasurandu-se la Cluj-Napoca si mai apoi in Sibiu, TIFF si-a extins in acest an prezenta in Zalau si Biertan, cu ajutorul unei instalatii speciale ce a proiectat filme in aer liber.

In Brasov, acest eveniment va cuprinde vizionarea a trei filme apreciate, in seara zilelor de 12, 13 si 14 septembrie. Incepand cu ora 21.00, in Piata Sfatului, vor rula pe un ecran gigant “Paris, je t’aime”, “Interview” si “Delirious”.

Astfel, in seara de 12 septembrie este programat “Paris, je t’aime”, un film cu o distributie internationala de exceptie, incluzand actori ca Natalie Portman, Fanny Ardant, Elijah Wood, Nick Nolte, Juliette Binoche şi Steve Buscemi, “Paris, je t’aime” va arata o fata a Parisului pe care nu ati mai vazut-o niciodata.

Este Parisul vazut prin ochii celor mai aclamati cineasti din lume, incluzandu-i pe: fratii Coen, Gus Van Sant, Isabelle Coixet, Walter Salles, Alexander Payne şi Sylvain Chomet.

Fiecarui regizor i s-a cerut sa spuna o poveste, plasata intr-unul dintre cartierele orasului. Rezultatul este un caleidoscop de bucurii, separari, imprevizibile intalniri ciudate si, mai ales, de iubire.

Sambata, in 13 septembrie, va fi proiectata prima parte a unei trilogii create in amintirea regizorului Theo van Gogh, ucis in 2004 de un fanatic religios. In “Interview”, frumoasa actrita Sienna Miller (Factory Girl, Casanova, Alfie) si actorul/regizorul Steve Buscemi (Lonesome Jim, Fargo, Reservoir Dogs) fac cuplu intr-o drama incarcata cu sexualitate despre mass-media, adevar şi celebritate.

Duminica seara, de la ora 21, este randul lui “Delirious”, un film in care Les Galantine (Steve Buscemi) este un fotograf marunt care are o gura mare si vise pe masura, dar care nu poate patrunde la petrecerile potrivite pentru a obtine acea fotografie exclusiva. Il intalneste pe Toby (Michael Pitt), un tanar de pe strada atras de stralucirea New York-ului si il “angajeaza” ca asistent.

“Succesul pe care il are acest festival in Cluj-Napoca si Sibiu (anul acesta s-au inregistrat mai mult de 55.000 de spectatori), ne-a facut sa ne dorim o extindere a acestui eveniment cinematografic, iar cea mai rapida modalitate de a o face a fost sa punem pe roate o caravana care sa calatoreasca prin Transilvania, oprindu-se din loc in loc pentru a aduna oamenii in fata unui ecran de cinema” a declarat Tudor Giurgiu, presedintele onorific al TIFF.

Caravana TIFF invita pe toti brasovenii la un film bun si doreste vizionare placuta spectatorilor sai.

1 thought on “TIFF la Brasov”

  1. Pingback: Caravana TIFF « Brashow

Leave a reply (we review all comments)