B’ESTFEST 2008: Kaiser Chiefs si Roisin Murphy (Moloko) vin la Bucuresti!

Primele nume confirmate pe afisul B’ESTFEST 2008!
Kaiser Chiefs si Roisin Murphy (Moloko) vin la Bucuresti!

Trupa brit-rock Kaiser Chiefs si Roisin Murphy, vocea Moloko, sunt primele nume ce si-au anuntat participarea la B’ESTFEST 2008! Festivalul va avea loc in aer liber, in cadrul complexului Romexpo, in zilele de 4, 5 si 6 iulie.

KAISER CHIEFS
”Botezata” dupa o echipa de fotbal din Africa de Sud, Kaiser Chiefs s-a nascut in Leeds, UK, in 2003, si ii are in componenta pe Ricky Wilson (voce), Andrew ‘Whitey’ White (chitara), Simon Rix (bass), Nick ‘Peanut’ Baines (keyboards) si Nick Hodgson (baterie, voce). Albumul de debut, ”Employement” a fost lansat in martie 2005, fiind inspirat din sound-ul new-wave si punk-rock al anilor ’70. Succesul pieselor ”Oh My God”, ”Everyday I Love You Less and Less”, ”Modern Way” a adus trupei locul 2 in UK Album Chart si o nominalizare la Premiile Mercury! In 2007 Kaiser Chiefs au lansat cel de-al doilea album, ”Yours Truly, Angry Mob”, care a ajuns rapid pe primul loc in topurile din UK. Primul extras pe single,”Ruby”, s-a bucurat de un succes incredibil la nivel mondial, fiind primul single al trupei care intrat direct pe prima pozitie in clasamentele de specialitate. Au urmat single-urile “Everything Is Average Nowadays”, “The Angry Mob” si “Love’s Not a Competition (But I’m Winning)”, lansat la sfarsitul anului trecut.

Dupa ce in anii trecuti Kaiser Chiefs au fost invitati de toate festivalurile importante din Europa si SUA (printre care Glastonbury, Werchter, Lowlands, Reading & Leeds, Rock Am Ring, Roskilde, Lollapalozza si Coachella), vara aceasta trupa si-a trecut in agenda – alaturi de B’ESTFEST – festivalurile Hurricane si Southside din Germania, T In The Park, UK, Oxegen din Irlanda.

ROISIN MURPHY (MOLOKO)
Considerata una dintre cele mai nonconformiste artiste ale Irlandei, Roisin Murphy si-a inceput cariera muzicala in 1994, alaturi de Mark Brydon, lansand un an mai tarziu primul album Moloko, “Do You Like My Tight Sweater?”. Sound-ul, cu influente trip-hop, funk si electro, a impus rapid trupa pe scena dance underground. In 1998, Moloko a lansat cel de-al doilea material discografic, “I Am Not A Doctor”, care le va aduce si succesul international: single-ul “Sing It Back” devine una dintre cele mai ascultate piese ale anului urmator, fiind inclusa pe nu mai putin de 110 compilatii! “The Time Is Now”, primul single de pe cel de-al treilea album Moloko, “Things To Make and Do”, a fost de asemenea un adevarat succes, clasandu-se pe primele pozitii in topurile din intreaga lume.

Dupa turneul de promovare al celui de-al patrulea album al trupei, “Statues”, cei doi pun capat colaborarii de aproape 10 ani, iar Roisin decide sa continue pe cont propriu. Primul album solo, “Ruby Blue”, promovat de single-urile “If We’re In Love” si “Sow into You”, a fost lansat in iunie 2005. Piesa “Ruby Blue”, care a dat si titlul albumului a fost inclusa pe coloana sonora a serialului “Grey’s Anatomy”. Cel de-al doilea album al artistei, “Overpowered”, a aparut la sfarsitul anului 2007, la scurt timp dupa lansarea single-ului “Let Me Know”, in colaborare cu Groove Armada.

Vara aceasta, pe langa B’ESTFEST, Roisin Murphy va mai participa si la festivalurile Werchter (Belgia), Benicassim (Spania), Rock Am Ring / Rock Im Park (Germania), Pinkpop (Olanda) si Sonar (Spania).

Mai multe informatii despre line-up-ul B’ESTFEST 2008, precum si despre preturile biletelor si data punerii acestora in vanzare vor fi anuntate in zilele urmatoare.

2 thoughts on “B’ESTFEST 2008: Kaiser Chiefs si Roisin Murphy (Moloko) vin la Bucuresti!”

Leave a reply (we review all comments)