Film experiment

  • by



Atelier 35 va invita luni, 17 decembrie 2007, incepand cu orele 19.00, la Atelierul de Creatie FILM EXPERIMENT, ce va avea loc in Str. Selari, nr. 13, sector 3, Bucuresti.

Atelierul de creatie FILM EXPERIMENT este o initiativa ce se adreseaza tinerilor care doresc sa se exprime prin film (fie studenti la film sau la o alta facultate de arta, fie persoane care nu sunt neaparat integrate intr-o institutie de profil dar care manifesta inclinatii si aptitudini in acest sens) si carora le lipseste contextul pentru a face acest lucru.

Ca urmare a apelului lansat in urma cu o aproximativ o luna de zile, tineri pana in 35 de ani vor prezenta in cadrul evenimentului filme de scurt metraj. Atelierul a propus tema TREI ca motiv central al exercitiului filmic pe care participantii care iau parte la atelier au trebui sa il faca. Tema a putu fi tratata din orice perspectiva, atat in ceea ce priveste aspectul tehnic cat si in ceea ce priveste aspectele legate de forma si de fond (in limita eventualelor restrictii impuse de bunul simt sau de bunul gust). Aceasta libertate motiveaza afirmatia anterioara conform careia tinerilor le lipseste contextul pentru a se exprima, datorita faptului ca acesta, atunci cand exista, de cele mai multe ori impune anumite restrictii, tehnice sau de alta natura. Vizionarile vor fi urmate de discutii, iar cel mai bun film, votat de catre participanti, va fi postat pe blogul Atelier 35 – atelier35.blogspot.com.

Atelierul isi propune sa devina un eveniment obisnuit in programul Atelierului 35, pe de o parte datorita consecventei fata de obiectivele generale ale galeriei si pe de alta parte datorita potentialului sau in ceea ce priveste descoperirea talentelor si intretinerea atentiei tinerilor pentru acest gen de activitati culturale. Insa atelierul de creatie FILM EXPERIMENT va continua sa existe atata vreme cat interesul participantilor va fi manifest.

Evenimentul gazduieste si expozitia de afise propuneri pentru festivalul Cinemaiubit, lucrari ale studentilor Universitatii Nationale de Arte, sectia design grafic.

Galeria ATELIER 35

Leave a reply (we review all comments)