Festivalul Filmului Francez 2007



Festivalul Filmului Francez
Bucuresti 26 noiembrie – 2 decembrie
Cinema Elvira Popescu, Cinema Pro,
Cinema Europa, Cityplex

Actualitatea cinematografica franceza in prim plan la Bucuresti

PROGRAMUL COMPLET AICI: http://docs.google.com/Doc?id=dhhv235r_13d6q63f

Aflat la a 11-a editie, Festivalul Filmului Francez revine la Bucuresti cu o selectie de 31 de filme, care vor fi prezentate publicului in 4 sali de cinema din Bucuresti.
Filmul francez s-a bucurat intotdeauna de o apreciere deosebita din partea publicului roman, de aici dorinta organizatorilor de a face cunoscute dinamismul si diversitatea cinematografiei franceze, de a atrage publicul larg dar si sectorul profesionist catre filmul francez contemporan.
Noua formula a Festivalului Filmului Francez, lansata anul trecut, se imbogateste si se diversifica. Astfel, inafara de cele sapte fime din sectiunea „Avant premiere”, ampla retrospectiva consacrata lui Olivier Assayas in care vor fi prezentate filme care, foarte curand, vor rula pe ecranele romanesti, „Prim planul” dedicat actritei Ludivine Saignier dar si „Noaptea Alba” a cinematografiei franceze organizata la Institut vor sta marturie vivacitatii, deschiderii si modernitatii creatiei cinematografice franceze. Raspunzand dorintei de cunoastere a publicului larg din Bucuresti, – caruia i se adauga anul acesta cel din Iasi, Cluj si Timisoara- festivalul ofera prilejul unor intalniri : sectiunea „Formidabil” va aduce in fata publicului sase critici romani de cinema, lui Cristian Mungiu i se va da „Mana libera..” iar seminarul franco-roman va avea ca tema studiul cinematografiei actuale…
In fine, invitati prestigiosi – printre care regizorul Pascal Thomas, actrita Annelise Hesme si scriitorul-scenarist Philippe Claudel – vor fi prezenti pentru a demonstra afinitatile elective dintre cinematografia franceza si cea romana, pe care recentul premiu „Palme d’Or” de la Cannes le-a pus in mod deosebit in valoare.
Este acum randul acestei Editii 2007 a Festivalului Filmului Francez!

Sectiunile festivalului: Avant premiere, Retrospectiva Olivier Assayas, Prim Plan Ludivine Saignier, Formidabil, Mana Libera …Cristian Mungiu, Noaptea alba

Traditia biletului gratuit de intrare se pastreaza si in 2007. Astfel, pentru un bilet cumparat la unul din filmele prezentate in cadrul sectiunii Formidabil, spectatorul va primi un al doilea bilet, gratuit, pentru un alt film din aceeasi sectiune.

Publicul va avea acces la informatii si program prin intermediul Institutului Francez din Bucuresti (Bd. Dacia, nr. 77, www.culture-france.ro) unde, incepand cu 22 noiembrie, va fi instalat unul din birourile Festivalului. Biletele pentru filmele proiectate la Sala Elvira Popescu vor fi puse in vanzare incepand cu aceeasi data.
Info: 021 316 06 05

1 thought on “Festivalul Filmului Francez 2007”

  1. Persepolis -un melange de comic cu trist.alb si negru.frumoasa realizare.

    Gouttes d’eau sur pierres brulantes a lui Francois Ozon a reprezentat o poveste inedita in cadrul festivalului.Mi-a placut nespus de mult.

    Maine la “Les Temoins”

Leave a reply (we review all comments)