Aristoteles

  • by



Asociaţia Aristoteles Workshop, organizează începând de astazi, 13 august 2007, timp de 4 săptămani, cea de-a doua ediţie a atelierului de film documentar Aristoteles, un program de instruire a tinerilor documentarişti din Europa de Est în toate aspectele productiei de televiziune în high definition.

Proiectul este finanţat de către canalul franco-german Arte, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Cultelor, prin programul Sibiu 2007 Capitală Culturală Europeană şi cu Centrul naţional de Cinematografie (CNC). Societatea Naţională de Televiziune (TVR) partener al workshopului la prima ediţie, în 2006, si-a retras în acest an sprijinul financiar.

După rezultatele excelente ale primei editii, de anul trecut, workshopul va păstra aceeasi formula generala: 17 participanti (studenti sau absolventi de facultăţi de film din România, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Grecia, Serbia, Ungaria), împartiti în 4 grupe, urmând ca fiecare grup sa producă un film documentar de 30 de minute, sub profesionista îndrumare a experţilor internaţionali din domeniile cinematografiei si televiziunii. Printre aceştia se află personalităţi de renume din filmul documentar precum Jennifer Fox (SUA), Dominique Gros (Franta), Rafi Pitts (Iran) si Niels Pagh (Danemarca).

O zi este consacrata televiziunii franco-germane ARTE, zi in care reprezentantii televiziunii vor prezenta strategia de programare, productie si difuzare a filmelor.

Scopul acestui workshop, initiat si subventionat partial de Arte/France, este de a lansa pe piata mondiala talente autentice dintr-o regiune care nu a beneficiat de o expunere corespunzătoare: Europa de Est şi de a crea o nouă generaţie de cineaşti de talie internaţională.

Filmele realizate de participanti vor fi difuzate pe canalele de televiziune ale ţărilor care au cofinanţat Aristoteles Workshop.

De menţionat, faptul că filmul premiat in cadrul workshopului ediţia 2006, Nu te supăra, dar… al tinerei regizoare Adina Pintilie, a fost selecţionat în competiţia oficială a prestigiosului festival international de film de la Locarno 2007.

Detalii pe www.aworkshop.org

Leave a reply (we review all comments)