Ryna



Filmul „Ryna”, prezentat şi selecţionat oficial în peste 30 de festivaluri internationale şi laureat cu 16 premii, rulează în premieră în cinematografele din România începând cu data de 24 noiembrie.

“Într-o comunitate mică din Delta Dunării, în care tradiţiile sunt greu încercate de noi aspiraţii materialiste, o adolescentă încearcă să devină femeie. Este povestea Rynei, o fată de 16 ani, mecanic-auto în Sulina, care se zbate să-şi găsească identitatea lângă un tată care îi anulează feminitatea şi o mamă supusă soţului despotic. Prinsă între vechile valori ale lumii în care trăieşte şi tentaţiile vieţii moderne, ea reuşeşte să evadeze, dar are de plătit un preţ greu.”

Ryna este rolul de debut al actriţei Dorotheea Petre, rol pentru care a primit «premiul pentru cea mai bună actriţă în devenire» la TIFF 2005. Dorotheea este deja cunoscută publicului român din filmul «Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii» pentru care juriul secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes i-a acordat anul acesta premiul pentru cea mai bună interpretare feminină.

2 thoughts on “Ryna”

Leave a reply (we review all comments)