Miklos Onucsan – Nedatat

  • by

Avem placerea sa va invitam la vernisajul expozitiei “Nedatat” a artistului Miklos Onucsan, vineri – 10 martie, orele 18-21 la galeria plan b, str. A. Einstein 14, Cluj.

Expozitia este provocata si conceputa de Mircea Cantor.

Miklos Onucsan este o figura proemienta a generatiei optzeciste si unul dintre putinii artistii de azi pentru care “din negru – uzat definitiv – rezulta alb.
Si invers.” (M. Onucsan)
Abslovent in 1979 al sectiei de ceramica a IAP “Ion Andreescu” din Cluj, clasa profesoarei Ana Lupas, Onucsan se impune printr-o viziune adaptata nu atit contextului cit unui sens de urgenta. Astfel, multe dintre atitudinile sale au luat de-a lungul timpului forma celor mai diferite medii. De la desen la obiect, de la ceara la animatie computerizata sau film, tot ce e tinta intereselor lui se subordoneaza unei rigori conceptuale si unei analize motivate prin necesitatea utilizarii unei anume materii pentru o anume idee.
Expozitia “Nedatat”, chiar daca arata o paleta larga de preocupari din diversi ani, se afla sub numitorul comun al lui ‘valabil’ sau ‘actual’.

Odata cu expozitia, anuntam publicarea unui catalog inedit, cu lucrarile lui Miklos Onucsan, mai mult sau mai putin cunoscute publicului.

Va asteptam,
Mircea Cantor si Mihai Pop

Expozitia poate fi vizitata in perioada 10-31 martie
2006,
marti–vineri, orele 16-19.
Programare prin telefon la 0742504901

Leave a reply (we review all comments)