AUDIOVISUAL LA CENTRUL CEH

  • by



IN ULTIMA ZI DE JOI A LUNII, LA ORA 20:00, ESTE AUDIOVISUAL LA CENTRUL CEH!

Joi 23 februarie la ora 19h00, va asteptam la a doua editie de Audiovisual cu o selectie de lucrari video din sectiunea de VJing a festivalului de new media Brno Zoom. Mai multe despre scena de Vjing si despre festival joi, alaturi de invitatii nostri: LP Fish, curatorul sectiunii de Vjing si doi dintre cei mai buni VJ din festival, Spoon si DFX din Brno. De data asta puteti sa ii atingeti live…no Skype!

VJ-ingul a fost intotdeauna una dintre cele mai avansate forme de arta digitala. Gratie legaturii stranse dintre VJ-ing si muzica, evenimentele la care artistii care mixeaza imagini sunt invitati sa performeze alaturi de muzicieni sunt din ce in ce mai populare. Din pacate, insa, de cele mai multe ori artistii VJ trec pe planul doi, in comparatie, spre exemplu, cu DJ celebri. Probabil asa se explica faptul ca procesarea de imagini in timp real tinde catre un nivel mai experimental, desi putem gasi VJ nu numai la petrecerile main stream, ci si pe scenele underground, iar arta lor a inceput sa fie recunoscuta de curatori ca un gen important in arta contemporana.
Din sec?ia VJCZ 2005 a festivalului de new media de la Brno, L.P Fish a pregatit pentru noi o selectie de lucrari ale unor VJ cehi si slovaci. Multi dintre ei si-au re-orientat stilul catre experimente video care nu au nimic de-a face cu muzica de club. Selectia cuprinde, prin urmare, lucrari ca party mix-ul lui Clad (Phase) sau Jarin, dar si un scurt paradocumentar al legendarului VJ slovac Zden Hlinka. VJ Embryo a facut un video amuzant pentru o formatie din Praga, The Prostitues, VJ OrX-qX – Morning Scars, pentru Bruno Ferrari, showman ceh producator de electroclash. Si, evident, trebuie sa-i amintim si pe activi?tii de la grupul Guma Guar, care aduc in discu?ie problema brutalitatii cu care Politia a actionat la cel mai mare free-party din Cehia, Czechtek 2005. Lucrarea lor si multe altele sunt o evidenta clara despre cat de ridicol este sa spunem ca VJii sunt cei care fac proiectiile “din spate”, sau ca au rol secundar.

LP Fish lucreaza cu noile medii si tehnologii din 1995. E ziarist free-lance (®ivel, Blok, Reflex, Literární Noviny), producator independent (pentru artisti dintre cei mai diversi cum ar fi animatorul David Mo?ný, cantareata Iva Bittová si DJ Javas), si regizor de televiziune la emisiunile pentru tineri (?T – Pomeran?). LP Fish detine o casa de discuri pe care a scos LP-uri ca Vítrholc, albumul poetilor underground, si un LP cu starul ceh electroclash Bruno Ferrari. Este directorul si producatorul festivalului Zoom de la Brno.

Leave a reply (we review all comments)