LOUD & CLEAR & TOO

  • by

MIERCURI, 7 DECEMBRIE, ORA 18.00
vernisajul expozitiei

LOUD & CLEAR & TOO

[7.12.2005 – 15.01.2006]

Ce se intampla atunci cand doua forme de expresie vizuala intra in dialog, avand drept punct de plecare aceeasi compozitie muzicala?

Artisti vizuali +Compozitori + Agentii de publicitate

Pipilotti Rist + Caroline Berkenbosch + *S,C,P,F…
Viktor & Rolf + Toek Numan + Saatchi & Saatchi
Marlene Dumas + Ryuichi Sakamoto + KesselsKramer
John M Armleder + Hans van Manen + Fastland/Ground
Pierre Bismuth + Theo Loevendie + Strawberry Frog
Pierre Huyghe + Steamboat Switzerland + KesselsKramer
Yayoi Kusama + Haukur Tomasson + Jung von Matt
Aernout Mik + Gudni Franszon + Wieden & Kennedy
Gillian Wearing + Yello + NEW®
A.& B. Blume + FM3+Dou Wei+Yan Jun + International
Candice Breitz + Alex Fahl + KesselsKramer
Christian Jankowski + Chiel Meijering + DDB Berlin
Tamás Komoróczky + Thor Eldon + Heimat
L.A.Raeven + Pupilla + Double Standards

Galeria Noua si Bifrons Foundation prezinta in premiera in Romania LOUD & CLEAR & TOO, o colaborare inedita intre artisti vizuali, compozitori si agentii de publicitate din tari precum Olanda, Elvetia, Germania, China, Ungaria, Islanda etc. Pentru Loud & Clear & TOO au fost comisionate 14 trio-uri, iar fiecare din ele a creat o combinatie singulara de imagini si sunete.

Cum muzeele expun tot mai des lucrari comisionate agentiilor de publicitate, iar artistii se straduiesc sa depaseasca limitarile cubului alb al galeriei, Loud & Clear & TOO demonstreaza ca nu mai exista granite si limite, mai ales in arta contemporana.

Proiectul, care a mai fost prezentat si la Muzeul Ludwig si ART COLOGNE (Cologne), Chinese European Art Centre (Xiamen), BALTIC Centre for Contemporary Art (Gateshead), Rooseum, Center for Contemporary Art (Malmo), Trafo – House of Contemporary Art (Budapesta), nu este o confruntare intre arta video si limbajul vizual al publicitatii, ci o incercare elaborata de a descoperi si investiga diferentele dintre ele.

Compozitorii au avut in vedere de la bun inceput ca muzica pe care o vor crea va fi punctul de plecare pentru artistul vizual, si ca urmare au studiat lucrarile si proiectele artistilor cu care au colaborat. La randul lor artistii au avut libertate deplina, in timp ce agentiile de publicitate au reactionat la contributiile artistilor.

In proiectul prezentat la Galeria Noua este evident cat de diferite sunt abordarile fiecarui trio si cum o abordare interdisciplinara ii motiveaza pe creativii din agentiile de publicitate sa se raporteze intr-un mod nou si mai liber la munca lor si la celelalte profesii.

Este o placere sa vedem cum LOUD & CLEAR & TOO, prin comisionarea unor artisti & muzicieni faimosi si agentii de publicitate invidiate pentru creativitatea lor, initiaza o discutie despre ce au in comun artele vizuale, muzica si publicitatea, dar si de unde incep sa difere esential.

LOUD & CLEAR & TOO este o productie Bifrons Foundation; Co-producatori: Ludwig Museum, Trafo Gallery si Art Cologne, cu sprijinul financiar al: Culture 2000, Mondriaan Foundation, ifa.

Galeria Noua este situata pe Str. Academiei 15, in zona Universitatii, vis-a-vis de Universitatea de Arhitectura. Expozitia LOUD & CLEAR & TOO este deschisa pana in data de 15 ianuarie 2006, de miercuri pana duminica, intre orele 11:00 – 19:00.

Leave a reply (we review all comments)