FANFEST Rosia Montana

Underground si fan-jumping la FANFEST Rosia Montana

Asociatia Salvati Rosia Montana va invita la a doua editie a festivalului fanului la Rosia Montana – FanFest 2005!

FanFest Rosia Montana este un festival inedit care se adreseaza atat celor dinamici si dornici de aventura, cat si locuitorilor din Muntii Apuseni. Desfasurat pe parcursul a trei zile (26 – 28 august) FanFest e un eveniment care reuneste activitati variate si un program artistic complex pentru iubitorii de natura si muzica. Locatia festivalului a ramas aceeasi – platoul Jig-Vaidoaia din Rosia Montana, zona de munte situata la aproximativ 1000 m altitudine.

FanFest propune experiente noi si inedite pentru un festival din Romania: fan-jumping, tunuri cu apa si panouri artificiale de catarat,expozitii si concursuri de afise si grafitti, proiectii de filme cu tematica de mediu, prezentari si un targ al produselor locale.

FanFest va incepe la asfintit cu o veche traditie romaneasca; buciumul va rasuna peste sate, invitand oamenii la festival.
Vineri si sambata vor urca pe scena trupe care recomanda festivalul ca cel mai mare sommer-fest din tara: Zdob si Zdub, Shukar Collective, Sensor, Bitza, Vita De Vie, Luna Amara, Unu&Firma, Phane Buton, Pacha Man, K-gula, Ada Milea, B.TON, Romano (G-Force Sound / Germania), Anexa 1, Target, Aria Urbana, Dahood, Implant pentru Refuz, Grasu XXL, DJ Paul, CTC, Butch, Coma, H8, Altar, Silent Strike. Ca si anul trecut, lista cuprinde printre cele mai credibile nume din Romania, tocmai pentru a
da greutate acestui protest muzical.

Publicul festivalului este estimat la aproximativ 15.000 de persoane, in principal tineri. Cazarea se va face in campingul amenajat pe platou, iar transportul participantilor pe rutele Cluj-Napoca – Rosia Montana – Alba Iulia se va realiza prin microbuzele si autobuzele puse la dispozitie de catre organizatori.

FanFest-ul s-a nascut anul trecut sub forma unui concert de protest impotriva preconizatei exploatari cu cianuri. Anul acesta, la a doua editie, tonul de protest se pastreaza, dar in sine FanFest este o celebrare a vietii si continuitatii la Rosia Montana, declara Eugen David, presedintele Asociatiei Salvati Rosia Montana.

Asociatia Salvati Rosia Montana reuneste persoane si organizatii (Asociatia Alburnus Maior, Rebel Music, Greenpeace CEE, Mindbomb, Efectul Fluture, Asociatia Ecologista Floarea de Colt, Asociatia Transilvania Verde) care se implica activ in dezvoltarea durabila a zonei Rosia Montana.

Echipa FanFest
E-mail: contact@rosiamontana.ro
www.fanfest.ro

7 thoughts on “FANFEST Rosia Montana”

  1. E nevoie de multi oameni care sa vrea sa se tina FanFest 2009. Daca noi nu ne unim sa facem ceva, fi-ti siguri ca oamenii de acolo nu fac nimic pentru ca banii le-au luat mintile…astept raspunsuri…

  2. sa inteleg din linkul respectiv ca Fan Festul s-a tinut deja? eu credeam ca se va tine din nou in jurul datei de 24,adica pe weekendul urmator(22,23,24 august).s-a tinut deja?

  3. mai, nu stiu. eu una totusi zic sa mergem acolo, sa ne intalnim, pt ca e prea frumoasa zona ca sa nu o vizitam

Leave a reply (we review all comments)